American Bisquits…

Godaste Sconsen

Scones, släng er i väggen!! Nu har jag äntligen hittat ett recept på American Bisquits. När vi reser i USA serveras ofta dessa underbara Bisquits på frukostbuffén och jag har alltid undrat vad hemligheten är jämfört med vanlig svenska scones? Dom är så saftigt fluffigt goda nämligen. Men nu vet jag! Så hädanefter kommer jag aldrig baka scones på vanligt sätt, utan så här. 🙂 Scones har en tendens till att bli torra kan jag tycka och då växer det gärna i munnen. Dessa är både saftigare och fluffigare vilket jag älskar och eftersom det är lite socker i dem så blir dom extra goda. Godast blir dom såklart att servera ljumma med en stor klick smör eller med ost och marmelad. Men även ett perfekt komplement till brunchen i stället för en rostad toast eller som tillbehör till en god soppa. Blir det mot förmodan någon över till dagen efter så är dom jättegoda att rosta.

Recept

Ingredienser till 7-10 Bisquits     Tid: ca 30 min

  • 325 g vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 14 g socker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 115 g smör i små tärningar
  • 180 ml mjölk
  • 1 ägg
  • Pensling
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Häll ner mjölet (men spara 1/2 dl till utbakningen) tillsammans med salt, socker och bakpulver i en matberedare.
  3. Fördela ner smöret i bitar. Mixa på impulsläget så att smöret sakta finfördelas.
  4. Vispa ägget tillsammans med mjölken i en stor bunke.
  5. Häll över mjölblandningen i mjölken och knåda en fin deg
  6. Platta ut degen till en 3 cm tjock rektangel. Tryck ut rundlar med hjälp av ett glas och lägg dem på en smord bakplåt eller på ett bakplåtspapper.
  7. Pensla med ägg och grädda dem mitt i ugn ca 13-15 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt svalna innan servering. Servera med smör,  ost och en god marmelad.

Bisquit2-1

Tags

1 kommentar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.