Grillad Högrevshamburgare med Chiliost…

I veckan har jag fixat i ordning på vår altan och gjort den mysig med både nya växter och lite annat så igår invigde vi den tillsammans med några goda vänner. 🙂 Jag gjorde en power shopping på vägen hem från jobbet och bestämde mig för att vi skulle grilla hamburgare. Av finmalet högrev rullade jag fina Hamburgare som jag smaksatte med lite tryffelolja och baconfett och till dem serverade jag två goda såser och klassiska tillbehör som sallad, tomat, lök, Boxholms chiliost och bacon. Jag gjorde hamburgarna på samma sätt som när jag var grillmästare på Magazinets kundevent i mitten på Maj. Det är nämligen mina favoritburgare. 🙂

Ingredienser till 8 burgare

 • 1 kg nötfärs (gärna högrev)
 • baconfett
 • några stänk vit tryffelolja
 • Tillbehör
 • Romansalladsblad
 • Skivad rödlök
 • Skivade tomater
 • Knaperstekt bacon
 • Chiliost i tjocka skivor
 • Hamburgerbröd
 • Sås 1
 • Heinz chilisås
 • spiskummin
 • Sås 2
 • Majonnäs
 • Dijonsenap
 • Alpnaering vitlökskrydda (kan skippas)
 • ev salt

Blanda såserna och ställ in i kylen. Stek baconen. Spara stekfettet och häll i färsen tillsammans med några stänk tryffelolja. Rulla 8 fina burgare á 125 g. Grilla dem till medium stekgrad. Lägg på osten strax innan du lyfter bort dem från grillen så den får smälta något. Skär grönsakerna. Servera!

GrillBurgare1-1 GrillBurgare2-1 GrillBurgare3-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.