Bolognese Med Mustig Smak…

Denna helgen är jag i Floda hos mina föräldrar och det blir oftast jag som står för maten när jag är här vilket är skönt för dem och kul för mig. 🙂 Det har varit en helg fylld med pasta. Igår bjöd jag på min favorit laxsås och idag lagade jag en underbar Bolognese. Med smaker av rött vin, vitlök, smakrika tomater och basilika blev det en sås med mustig och härlig smak. Faktiskt en av de bästa bologneser jag lagat. Sen lite riven parmesan på det och ett gott lantbröd med smör till så var middagen fulländad. Enkelt och underbart gott och dessutom lätt mat att äta i sommarvärmen. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g blandfärs
 • 1 gul lök
 • 1 stor solo vitlök
 • 1 näve färsk basilika
 • 1,5 dl rött kraftigt vin
 • 1 dl Heinz chilisås
 • 1 dl vatten
 • 8 medelstora cocktailtomater
 • Kikkomansoja
 • grovmalen svartpeppar
 • salt
 • smör
 • Tillbehör
 • Kokt pasta
 • Riven parmesanost

Hacka lök, vitlök och basilika. Fräs i smör utan att få färg. Lägg i färsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt vinet och låt koka in till hälften. Tillsätt, vatten, chilisås, soja och hackade tomater. Låt allt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna medan du kokar pastan. Servera med riven parmesan.

Bolognese4-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.