Pavlova med Hallongrädde…
Jag hade 10 äggvitor över sedan helgen och i stället för att slänga dem ville jag baka något så jag gav mig på att göra Pavlova, vilket jag aldrig gjort tidigare. 🙂 Det var jättekladdigt när jag skulle spritsa ut dem på plåten men det är väl sånt jag får öva på. Är ju ingen vidare bagare precis men jag lär mig. 🙂 Receptet är dock mitt eget påhittade och smakerna satt som en smäck. Speciellt hallongrädde var gott till. Pavlova i sig är ju väldigt sött så det är bra att bryta av det söta med en syrlig topping. Så för alla som vill ha en sockerchock, baka Pavlova vetjja! 🙂 Fler av mina goda bakverk hittar du här!
Ingredienser till ca 25 st
- 10 äggvitor
- 2 tsk pressad limesaft
- 5 dl socker
- rivet skal från 2 lime
- 5 dl rice krispies
- Topping
- 4 dl vispad grädde
- 2 dl hallon
- 3 passionsfrukter
- Färska hallon
- Kiwi
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Häll äggvitorna i en bunke och pressa ner limesaften.
- Vispa till ett hårt skum så du kan vända upp och ner utan att äggvitan rinner ut.
- Vispa ner 1 dl socker åt gången tills det blivit ett blankt skum.
- Riv ner limeskalet och rör om väl.
- Vänd ner rise krispisen och blanda väl.
- Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter och grädda i ugn ca 45 minuter. De ska vara lite sega i mitten.
- Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
- Tryck lite på toppen så det bildas en fördjupning i Pavlovan.
- Vispa grädden tillsammans med 2 dl hallon samt passionsfrukten och toppa marängerna.
- Garnera med kiwi och hallon.