Pavlova med Hallongrädde…

Jag hade 10 äggvitor över sedan helgen och i stället för att slänga dem ville jag baka något så jag gav mig på att göra Pavlova, vilket jag aldrig gjort tidigare. 🙂 Det var jättekladdigt när jag skulle spritsa ut dem på plåten men det är väl sånt jag får öva på. Är ju ingen vidare bagare precis men jag lär mig. 🙂 Receptet är dock mitt eget påhittade och smakerna satt som en smäck. Speciellt hallongrädde var gott till. Pavlova i sig är ju väldigt sött så det är bra att bryta av det söta med en syrlig topping. Så för alla som vill ha en sockerchock, baka Pavlova vetjja! 🙂 Fler av mina goda bakverk hittar du här!

Ingredienser till ca 25 st

 • 10 äggvitor
 • 2 tsk pressad limesaft
 • 5 dl socker
 • rivet skal från 2 lime
 • 5 dl rice krispies
 • Topping
 • 4 dl vispad grädde
 • 2 dl hallon
 • 3 passionsfrukter
 • Färska hallon
 • Kiwi
 1. Sätt ugnen på 130 grader.
 2. Häll äggvitorna i en bunke och pressa ner limesaften.
 3. Vispa till ett hårt skum så du kan vända upp och ner utan att äggvitan rinner ut.
 4. Vispa ner 1 dl socker åt gången tills det blivit ett blankt skum.
 5. Riv ner limeskalet och rör om väl.
 6. Vänd ner rise krispisen och blanda väl.
 7. Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter och grädda i ugn ca 45 minuter. De ska vara lite sega i mitten.
 8. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
 9. Tryck lite på toppen så det bildas en fördjupning i Pavlovan.
 10. Vispa grädden tillsammans med 2 dl hallon samt passionsfrukten och toppa marängerna.
 11. Garnera med kiwi och hallon.

Pavlova3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.