Chevreostfyllda Biffar…

Det blev mycket grillat i helgen trots lite regn och rusk men vi trotsade vädret och satt ute på altanen både fredag och lördag kväll men omvirade med sköna filtar och vår nya infra-lampa. 🙂 I veckan blandade jag ihop ett gäng biffar som alltid är gott att ha i kylen om man blir sugen på en god biffmacka eller rent av bara vill äta dem som de är. Efter lite kylskåpsrens hittade jag en bit chevre som jag fyllde biffarna med. Det blev härligt goda chevreostfyllda biffar som jag serverade med hackade rödbetor, kapris och persilja. Rätten skulle faktiskt funka som en liten trevlig förrätt för ovanlighetens skull. 🙂

Ingredienser till 12 biffar

 • 500 g blandfärs
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 dl grädde
 • 100 g chevre
 • 1 ägg
 • 1 näve färsk timjan
 • salt
 • peppar
 • socker
 • Tillbehör
 • rödbetor
 • kapris
 • bladpersilja

Mixa allt utom färsen i en matberedare. Häll upp färsen i en skål och blanda ner lök och ostblandningen. Forma fina biffar och stek dem i smör tills de är genomstekta. Hacka rödbetor och persilja. Servera biffarna med hacket och kapris. Man kan servera rätten som en liten förrätt eller lägga biffarna på en stekt brödskiva och servera som god biffmacka eller rent av servera med nykokt pasta.

Chevrebiff1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.