Laxpaj med Sparris och Cheddarost…

Det blev pajbak även denna veckan och ytterligare ett nytt recept till samlingen som jag komponerade ihop lite hastigt igår. 🙂 Det var först när jag kom till affären som jag bestämde mig för att laga en laxpaj med en massa goda smaker. På Lidl hittade jag superfin sparris och en lagrad cheddarost som smakade gudomligt och vad passar bättre till lax än dessa två härliga ingredienser. 🙂 Den blev så god att jag och mannen knappt kunde sluta äta.

Jag handlar ofta på Lidl och jag älskar deras grönsaksavdelning som alltid är lika fräsch. Lidl har de smakrikaste kvisttomaterna, de har stora fina färska kryddor och nu även fina grönsaker för säsongen som det dessutom är väldigt bra priser på. Fler av mina goda pajrecept hittar du här!

Recept

Ingredienser till en normalstor paj

 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 125 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning
 • 500 g vildfångad laxfilé
 • 1 knippe salladslök
 • 1 knippe sparris
 • Äggstanning
 • 2 dl grädde
 • 2 ägg
 • några stänk vit balsamvinäger
 • rivet skal från 1 citron
 • 1 msk hackad timjan
 • salt
 • peppar
 • Topping
 • Riven lagrad cheddarost

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
 2. Gör pajdegen enklast i en matberedare. Kavla ut och fyll pajformen.
 3. Förgrädda pajdegen 10 minuter.
 4. Skär laxen i tärningar.
 5. Skär löken i jämna strimlor.
 6. Skär sparrisen i 5 cm långa stavar från toppen och ner.
 7. Riv osten.
 8. Blanda äggstanningen.
 9. Fyll pajskalet med lax och lök.
 10. Fyll på med osten.
 11. Garnera med sparristopparna.
 12. Häll över äggstanningen.
 13. Grädda mitt i ugn 20-25 minuter eller tills pajen fått fin färg och stannat.
 14. Låt svalna och servera med en fräsch sallad.

laxpaj2-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.