Korvpasta i krämig vinsås…

I helgen genomförde jag ett nytt lyckat kockuppdrag i Växjö och även denna kunden valde min cognacsflamberade oxfilé med grönpepparsås. Det är en av mina absolut bästa paradrätter som min pappa lärt mig och det är såsen som gör hela rätten. Ett recept jag aldrig kommer avslöja. Lite vill man ju ha för sig själv. 🙂 Vi får se om denna rätt blir den mest eftertraktade på mina kockuppdrag. Än så länge är den det i alla fall. Innan jag for iväg på kockuppdraget slängde jag ihop en ny god pastasås av det som fanns i kylen. Jag hittade lite korv från G Möller med ost och baconfyllning som blivit över sedan valborg och på den lagade jag en krämig korvpasta med smak av vin, senap och timjan. Smaskens säger jag bara! 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 1 pkt Möllers Ost och Bacon korv
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 msk hackad timjan
 • 1 dl vitt vin
 • 1 msk dijonsenap
 • 3 dl grädde
 • salt
 • peppar
 • smör
 1. Skär korven i 3 mm tjocka skivor.
 2. Skär löken grovt och hacka vitlöken.
 3. Stek korven i smör så den får lite färg.
 4. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs nån minut tillsammans.
 5. Slå på vinet och låt koka in till hälften.
 6. Tillsätt senap och grädde och låt sjuda till såsen blivit krämig.
 7. Smaka av med salt och peppar.
 8. Servera med Linguine pasta.

Korvpasta1-1 Korvpasta2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.