Coleslaw med Äpple och Citron…

Just nu grillas det för fullt i trädgårdarna och på Valborg grillade vi hemma med några vänner som vi bjöd på härliga fläskkotletter. Till det serverade vi rotfrukter i ugn, diverse såser och coleslaw som jag hade förberett tidigare i veckan. 🙂 Numera gör jag min coleslaw i matberedaren och hackar den fint vilket gör att den blir lättäten, saftig och krämig. Inspirationen kommer såklart från USA när vi varit i Daytona på Bikeweek. 🙂 Där äter vi alltid revben och den här typen av coleslaw som är sååå god. Denna gången tillsatte jag rivet äpple vilket ger en god sötma och riven citron som ger lite syra.Coleslaw är ett gott tillbehör som går att förbereda flera dagar innan och som står sig länge i kylen. Idag förbereder jag för ett nytt kockuppdrag och det blir en mindre middag för sex personer men lika kul för det.

Ingredienser till 1 stor skål

 • 1/2 vitkålshuvud
 • 3 morötter
 • 2 äpplen
 • 400 g Hellmann´s majonnäs
 • 2 msk dijonsenap
 • 1 citron
 • 1 skvätt vit balsamvinäger
 • salt
 • peppar

Gör så här

 1. Hacka kål och morot fint i matberedaren.
 2. Blanda majonnäs, senap, rivet citronskal och vinäger i en skål.
 3. Vänd ner kål och morötter.
 4. Riv äpplena grovt med ett rivjärn och häll ner i skålen.
 5. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.