Köttfärspaj…

På påskafton genomförde jag mitt andra kockuppdrag på ett 70-års kalas för 10 personer där jag lagade min mästerkocks-Hummersoppa till förrätt, flamberad oxfilé till huvudrätt och pannacotta till dessert. Allt gick jättebra och gästerna var jättenöjda med maten och jag kan inte vara annat än nöjd. Nu har jag ett litet uppehåll tills nästa uppdrag i Maj som jag redan ser fram emot. 🙂 Vill du hyra mig som kock? Läs mer här i så fall. Någon påskmat har jag varken ätit eller lagat i helgen, är faktiskt inte alls sugen på det utan jag lagade en smarrig köttfärspaj i stället som jag hade med mig upp till föräldrarna i helgen. Jag har flera varianter på köttfärspaj men gjorde den lite enklare idag och tog det som fanns i kylen. Perfekt att-ha-med-sig-mat en helg som denna och när man inte vill stå vid spisen hela dagen utan njuta av våren som kommit. 🙂

Ingredienser till en normalstor paj

 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning
 • 500 g nötfärs
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 dl Heinz chilisås
 • 1 dl vatten
 • köttbuljong
 • oregano
 • en skvätt soja
 • salt
 • peppar
 • Äggstanning
 • 2 ägg
 • 2 dl mjölk
 • salt
 • peppar
 • Topping
 • skivade tomater
 • riven stark ost

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mixa ihop pajdegen, kavla ut och fyll pajformen. Förgrädda pajskalen 10 minuter under tiden du gör köttfärssåsen. Låt såsen sjuda tills nästan all vätska kokat in. Fyll pajskalet med. Toppa med skivad tomat och riven ost. Grädda mitt i ugn 20-30 minuter eller tills den stannat och fått fin färg. Servera med krispig isbergssallad och skivad gurka.

Köttfärspaj1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot