Korv Stroganoff med Potatismos…

Långfredagen var mulen och lite kylig så det var skönt att vara hemma och slappa efter en rolig skärtorsdags kväll med vännerna. 🙂 I morgon är det dags för mitt andra kockuppdrag hemma i Växjö och det blir matlagning för 10 personer på ett 70-års kalas vilket ska bli himla kul. 🙂 De har valt en fin meny med hummersoppa, cognacsflamberad oxfilé och pannacotta så i veckan har jag handlat och förberett matlådan till detta. 🙂 Idag blev det middag i all enkelhet och en klassisk korv stroganoff som jag piffade till lite extra med purjolök och timjan vilket blev supergott. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g falukorv
 • 1 gul lök
 • 1 liten purjolök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 8 medelstora cocktailtomater
 • 3 dl grädde
 • 1/2 dl Heinz chilisås
 • 1 tsk dijonsenap
 • lite japansk soja
 • färsk timjan
 • salt
 • peppar

Skär korv, lök, purjo, vitlök och tomater i bitar. Bryn korven i smör. Tillsätt all lök och stek lite utan att få färg. Häll på grädde, chilisås, senap och soja. Låt koka upp och sjud ca 10 minuter tills grädden blivit krämig. Smaka av med salt, peppar och färsk hackad timjan. Servera med ett gott potatismos.

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.