Vietnamesisk Kycklinggryta med Mynta…

Denna underbara kycklinggryta fick jag inspiration till när jag och min man gifte oss på Mauritius 2007. Den milda smaken med en sås på senap och i kombination med mynta och rosépeppar gör den helt fantastiskt god. 🙂 Det var på julafton som vi och våra vänner som var med oss, åkte till en fin vietnamesisk restaurang som låg utanför staden Flic-en-Flac, där vi bodde. Även om det var julafton och det serverades en uppsjö av olika vietnamesiska rätter kunde jag inte sluta äta av denna och jag gav mig sjutton på att jag skulle jag ha luskat ut receptet innan jag åkte hem och jag lyckades. 🙂 Till rätten serverades även en god grön blandsallad med en underbar dressing som jag frågade kocken om recept på men han avslöjade inte allt så resten fick jag prova mig fram till. Även den lyckades jag kopiera. Tänk så mycket ny inspiration resor ger, inte konstigt att jag älskar att resa. 🙂

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 800 g kycklinginnerfilé
 • 150 g harricot verts
 • 2 stora morötter
 • 3 msk söt grov senap
 • 3 dl grädde
 • roséppeppar
 • Färsk mynta (torkad går oxå bra)
 • salt
 • peppar
 • smör

Gör så här

 1. Salta och peppra kycklingen. Bryn den runt om i smör.
 2. Deglasera pannan med lite vatten och spara stekskyn till såsen.
 3. Dela bönorna och skär morötterna i tunna strimlor med en potatisskalare.
 4. Lägg kycklingen på ett fat medan du gör såsen.
 5. Koka upp stekskyn. Tillsätt senap, grädde och kryddor.
 6. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
 7. Lägg i kyckling och sjud ytterligare 5-10 minuter tills kycklingen är genomkokt.
 8. Lägg i bönor och morötter och sjud 5 minuter till.
 9. Servera med kokt basmatiris och en fräsch sallad.

Kycklinggryta1-1

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.