Arombiff och kockuppdrag…

Igår genomförde jag mitt första kockuppdrag här i Växjö. Det det gick hur bra som helst och det känns som jag inte hållit på med annat . 🙂 Det är ju egentligen ingen skillnad att laga mat i någon annans kök och det var ett nytt och modernt kök jag hamnade i. Hela veckan har gått åt till att planera och göra inköpen. Jag har skaffat mig en skafferilåda med alla baskryddor och alla andra måste-ha-ingredienser som jag kommer ha med mig på mina uppdrag. 🙂 Det var ett gäng på nio män som hade sin årliga träff och som vill göra något annorlunda så under vår semester fick jag förfrågan om jag kunde komma hem och kocka hos dem och givetvis bokade jag in mig. Alla var nöjda och jag fick t o m applåder innan jag lämnade huset. 🙂 Nästa helg har jag ett uppdrag för tio personer som jag ser fram emot så denna veckan blir till att planera även den men det är ju sånt här jag älskar att göra. 🙂 Vill du hyra mig som kock? Läs då mer här! I fredags kväll slängde jag ihop en god arombiff med massor av smak som vi åt med pommes, vitlökssmör, gräddsås och en fräsch sallad. Mycket mer matlagning har det inte blivit i helgen men det är ju alltid nåt. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 800 g nötfärs
 • 1 stor gul lök
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 dl grädde
 • 1 ägg
 • 2 msk hackad timjan
 • 2 msk hackad persilja
 • salt
 • peppar
 • socker
 • Vitlökssmör
 • 50 g smör
 • 2 pressade vitlökar
 • salt
 • Gräddsås
 • 2 dl steksky
 • 2 dl grädde
 • lite köttbuljong
 • salt
 • peppar
 • lite socker

Hacka löken fint och lägg i en bunke. Pressa vitlöken och tillsätt grädde, ägg och kryddor. Blanda ihop till en fin smet. Vänd ner nötfärsen och arbeta ihop. Dela färsen i 4 jämna delar. Platta ut dem till stora fina arombiffar och stek ca 1 minut på varje sida i mycket smör. Gör en gräddsås på stekskyn. Blanda ihop vitlökssmöret. Servera armobiffarna med pommes, vitlökssmör, gräddsås och fräsch sallad.

Arombiff1-1

 

Tags

2 kommentarer

 • s.lindström /

  Arombiff är väl en Växöitisk benämning på Plieskavica som blev en succe genom Manfred Matuscheck som jobbade som kock på en del restauranger i Växjö.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.