Kyckling i Örtig Vitvinsås…

Ursäkta det långa uppehållet på bloggen men nu är jag tillbaka med ny inspiration och erfarenhet efter 4 underbara veckor i USA. 🙂 Taggad ända ner till tårna ser jag fram emot en härlig vår med mycket matlagning och att bjuda på nya goda recept. De nästkommande helgerna har jag inbokade kockuppdrag och det börjar med en herrmiddag för nio personer nästa helg, vilket ska bli himla kul. 🙂

I LOVE USA

Jag är som sagt hemma igen efter en fantastisk resa i USA och vi har ätit mycket gott men ändå ganska enkelt. Det har inte blivit några gourmet middagar utan en hel del Caesar sallad och Chicken Wings. Låter kanske tjatigt att äta samma sallad hela tiden men den ena är inte den andra lik och det är därför jag inte tröttnar på den. Fyra veckor på resande fot är lång tid så nu känns det skönt att ha kommit hem till den svenska husmanskosten som jag längtat efter men jag började med att laga en enkel pastarätt med kyckling i örtig vitvinsås som bara tar 15 minuter att sno ihop. Perfekt när du har ont om tid men ändå vill laga något gott.

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g kycklingfilé
 • olivolja (rekommenderar Togora Olivolja)
 • smör
 • salt
 • peppar
 • saft från 1 lime
 • Sås
 • olivolja
 • smör
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1/2 dl hackad timjan
 • 1 pkt cocktailtomater
 • 1,5 dl vitt vin
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • smör

Gör så här

 1. Skär kycklingen i strimlor.
 2. Hetta upp olivolja och lite smör i en wokpanna.
 3. Woka kycklingen.
 4. Pressa över limesaften och salta och peppra.
 5. När kycklingen är genomstekt, ställ den åt sidan.
 6. Skär löken i tunna skivor, dela tomaterna och hacka timjan och vitlök.
 7. Fräs alltsammans i olivolja utan att få färg.
 8. När doften stiger, slå på vinet och låt koka in något.
 9. Häll i kycklingen och låt alltsammans sjuda några minuter.
 10. Smaka av med salt, lite socker och blanka till sist av såsen men en klick smör.
 11. Servera med tagliatelle.

pasta3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.