Schweizerschnitzel Cordon Bleu…

Hela veckan har jag längtat efter fredagen och att ställa mig i köket och laga mat. Jag har liksom inte haft tid eller lust till det i veckan men idag var jag igång igen. 🙂 Det var länge sedan jag lagade Schweizerschnitzel och jag har varit sugen på det hela veckan och verkligen gått och planerat hur jag skulle tillaga det. Planeringen är ju halva nöjet och ännu roligare när resultatet blir så bra som det blev ikväll. Mannen jublade i soffan. Detta är en rätt som jag kommer ta med på min meny till mina kockuppdrag och den rekommenderas. 🙂 Det gäller ju att se ut de bästa recepten. Senast när jag lagade wienerschnitzel köpte jag benfria kotletter som jag bankade ut. Då får man jättestora och fina schnitzlar. Så idag köpte jag fjärilskotletter som jag bankade ut till stora fina schitzlar sen var det bara till att fylla dem med allt det goda som ska vara i en schweizerschnitzel Cordon Bleu.

Ingredienser till 4 personer

 • 4 st fjärilskotletter
 • 8 skivor rökt smörgåsskinka
 • dijonsenap
 • riven västerbottenost
 • Panering
 • 4 ägg
 • salt
 • peppar
 • mjöl
 • ströbröd
 • Skysås
 • smör
 • 2 scharlottenlökar
 • dijonsenap
 • några stänk kikkomansoja
 • 5 dl vatten
 • kalvbuljong
 • salt
 • muskovadosocker
 • Maizenaredning
 • Tillbehör
 • Sockerärtor
 • Gröna ärtor
 • Ugnsstekt potatis

Banka ut köttet till tunna schnitzlar. Vispa äggen och smaksätt med med salt o peppar. Vänd köttet i mjöl och doppa dem i äggblandningen. Lägg två skivor skinka på varje schnitzel. Bred på dijonsenap och strö på ost. Vik ihop och vänd dem i ströbröd. Stek runt om i smör tills de är genomstekta och gyllenbruna. Lägg dem på ett fat och vila medan du gör såsen. Smält smör och fräs hackad lök utan att få färg. Tillsätt resten och låt sjuda och koka ner något. Sila bort löken och häll tillbaka såsen i grytan. Red till önskad konsistens och blanka av såsen med en klick smör innan servering. Sautera ärtorna i smör och smaka av med salt. Servera schnitzlarna med ugnsstekt potatis, sås och primörer.

Schweizeschnitzel2-1Schweizeschnitzel4-1

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.