Bruschetta…

Den här årstiden är det lögn att hitta goda tomater, inte ens Lidl som jag tycker ha de godaste tomaterna kan leverera. De smakar ju ingenting knappt. Men har man bara en god olivolja, som t ex Togora olivolja, vilket jag har så löser det sig. Dessvärre är ju även färsk basilika svår att få tag på nu på vintern, den är ofta köldskadad med fula bruna blad och idag fanns det inte ens i affären när jag var och handlade. Tur att jag frös in lite basilika i höstas så ikväll kom den alltså till användning när jag lagade en härlig Bruschetta till kvällsmat. En annan krydda som är god att ha till bruschettan om du vill göra det enkelt är Oli and Vinegar´s Bruschetta torrkrydda som jag alltid ser till att ha hemma. Det är en burk med torkad tomat, vitlök, basilika och andra kryddor som är kanongod och den är även god att ha i sallader och i pajer. Testa den om ni inte redan gjort det. Så här smarrig blev min bruschetta ikväll och den satt som en smäck kan jag lova. 🙂

Ingredienser till 4 personer

  • 4 skivor färskt surdegsbröd
  • 10 tomater
  • 2 msk hackad färsk basilika (i mitt fall frusen)
  • 2 msk Bruschetta torrkrydda
  • 2 msk vatten
  • olivolja
  • salt
  • riven parmesanost

Blanda bruschettakrydda med vatten så torrkryddan löses upp. Rör ner olivolja och hackad basilika. Smaka av med salt. Kärna ur tomaterna och skär dem i mindre bitar. Häll tomaterna i blandningen och låt stå medan du steker brödet. Gnid in brödet i olivolja och stek i en torr panna tills det fått fin färg och blivit krispigt. Lägg en hög tomater på brödet och strö över riven parmesanost. Servera direkt.

Bruschetta1-1 Bruschetta2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.