Scrambled Eggs Med Mycket Smak…

När vi är ute och reser äter vi ofta omelett till frukost på hotellet. I USA är de vansinnigt duktiga på omelett och det är därifrån jag fått min inspiration. 🙂 Snart ska vi dit igen och jag ser fram emot de goda frukost bufféerna vi kommer att äta. Här hemma lagar jag bara omelett på helgerna med på senaste tiden har jag förenklat mig lite, för det är ju lite meckigt att laga omelett då den ska vändas och bli snygg och så. I stället gör jag scrambled eggs och tillsätter samma smaksättning som jag gör med omelett. Mycket enklare och du får en frukost med mycket smak. Dessutom står man sig länge på frukosten då den innehåller mycket protein och annan näring. En bra frukost för alla er LCHF-gillare. Själv lyxar jag till det med en rostad brödskiva ibland men den kan man ju givetvis välja bort. 🙂 Fler av mina frukosttips hittar du här!

 • Ingredienser till 2 personer
 • Tid: 20 min

Äggsmet

 • 4 ägg
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 msk vatten
 • Smaksättning
 • 1 tomat
 • 1 solo vitlök eller 2 klyftor
 • 1 schalottenlök
 • 2 skivor rökt skinka
 • 6 små skogschampinjoner
 • 1 stjälk rosmarin
 • salt
 • peppar
 • smör
 • 1/2 dl riven stark ost
 1. Vispa ihop ägg, senap och vatten.
 2. Hacka alla grönsaker fint och fräs i smör en liten stund.
 3. Smaka av med salt och peppar.
 4. Slå över äggsmeten och den rivna osten.
 5. Rör om regelbundet tills äggen ”stannat” och du fått en fin konsistens på de skramlade äggen.
 6. Servera med lite sallad, nån tomat och ev en rostad brödskiva.

scrambledeggs2-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.