Kycklingröra Med Curry och Paprika…

Ett tips när ni köper färdig grillad kyckling i affären är att göra en god röra på det som blir över. 🙂 Jag äter alltid upp låren på kycklingen först eftersom de är saftigare och smakar mer. Filéerna brukar alltid vara lite torra så de passar bra att spara till en god kycklingröra eller en paj. Denna gången slängde jag ihop en kycklingröra av det jag hade i kylen som jag sedan fyllde några nybakade frallor med och bjöd på till frukost. En matig och bra macka som funkar i alla väder och röran passar lika bra att ha på en knäckemacka, vilket blev min lunch idag. Det blir mer kyckling på temat idag och i skrivande stund står kycklinglårfilén på spisen och bräseras i cider. Kyckling och cider är en så jäkla bra kombo och detta är ett av mina absoluta favorit recept så jag längtar redan till middagen. Receptet kommer inom kort. 🙂

Recept

Ingredienser till 4 mackor

 • 4 nybakade frallor
 • 4 salladsblad
 • 2 grillade kycklingfiléer
 • 1/2 röd hackad paprika
 • 1/2 dl hackad purjolök
 • 1,5 dl creme fraiche
 • 1 msk majonnäs
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 tsk vitlökskrydda (Alpnaering)
 • curry efter smak
 • salt
 • hackad persilja

Gör så här

 1. Blanda creme fraiche, majjo, senap men kryddorna.
 2. Skär kycklingen i mindre bitar, hacka paprika och purjolök fint och häll ner allt i röran.
 3. Blanda väl.
 4. Låt gärna röran stå över natten för att få fram mer smak.
 5. Dela frallorna och lägg ett salladsblad i varje fralla.
 6. Toppa med röran och slå ihop frallan.

Kycklingmacka2-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.