Spagetti med Rökig Köttfärssås…

Jag har blivit mer och mer medveten om vad maten innehåller som vi köper och jag har lärt mig ett och annat medan vissa saker är självklara för mig. 🙂 Ta t ex bacon, det är svårt att hitta bacon som är rökt utan de flesta innehåller rökarom, alltså en tillsats. Men det finns två märken som är rökta på riktigt och det känns på doften. Det är Tulip som finns i de flesta stora affärerna och Nettos Bacon i Skivor (märke saknas). Den sistnämnda tycker jag är godast men tyvärr tycker jag Netto håller en dålig standard i Växjö och affären är ofta rörig och ofräsch så det blir inte att jag handlar där så ofta. Det var en ren slump att jag sprang på deras rökta bacon och det var ju förvisso bra. Med ett paket bacon i kylen och lite blandfärs, snodde jag ihop en rökig köttfärssås som blev jädrans god till kvällsmat. 🙂

Ingredienser till 4 personer

 • 500 g blandfärs
 • 1 pkt rökig bacon
 • 1 stor gul lök
 • 1 solo vitlök eller 3 klyftor
 • 100 g champinjoner
 • 1 burk Mutti krossade tomater
 • 1/2 dl Heinz Chilisås
 • 1 dl vatten
 • 1,5 dl grädde
 • några stänk balsamvinäger
 • några stänk soja
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • smör
 • rosmarin till garnering
 1. Fräs bacon, hackad lök, vitlök och svamp i smör.
 2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
 3. Tillsätt resten och låt sjuda ca 15 minuter.
 4. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden.

köttfärs2-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.