Spagetti med Rökig Köttfärssås…

Jag har blivit mer och mer medveten om vad maten innehåller som vi köper och jag har lärt mig ett och annat medan vissa saker är självklara för mig. 🙂 Ta t ex bacon, det är svårt att hitta bacon som är rökt utan de flesta innehåller rökarom, alltså en tillsats. Men det finns två märken som är rökta på riktigt och det känns på doften. Det är Tulip bacon som finns i de flesta stora affärerna och Coops Änglamark. Båda är goda men jag håller Coops något högre i klass och den är dessutom ekologisk. Med ett paket bacon i kylen och lite blandfärs, snodde jag ihop en rökig köttfärssås som blev jädrans god till kvällsmat. 🙂

Ingredienser till 4 personer

 • 500 g blandfärs
 • 1 pkt rökig bacon
 • 1 stor gul lök
 • 1 solo vitlök eller 3 klyftor
 • 100 g champinjoner
 • 1 burk Mutti krossade tomater
 • 1/2 dl Heinz Chilisås
 • 1 dl vatten
 • 1,5 dl grädde
 • några stänk balsamvinäger
 • några stänk soja
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • smör
 • rosmarin till garnering

Gör så här

 1. Fräs bacon, hackad lök, vitlök och svamp i smör.
 2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
 3. Tillsätt resten och låt sjuda ca 15 minuter.
 4. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden.

Fler av mina goda köttfärs recept hittar du här!

köttfärs2-1

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.