Vitvinsbräserad Kycklinglårfilé i Tomatsås…

När vi var i Barcelona i somras hamnade vi på Los Caracoles, en jättemysig restaurang som min man varit på tidigare. Den låg i de fina gamla Gotiska kvarteren och det som utmärker den är utomhusgrillen som var insprängd i fasaden precis vid entrén. 🙂 Där stod en kock och grillade hela kycklingar och spädgrisar som sedan serverades på restaurangen. Så en kväll gick vi dit och jag beställde en halv grillad kyckling och min man beställde en halv grillad spädgris. Till detta fick vi råstekt potatis och en helt underbar tomatsås. Ja, det var så gott så jag kan inte beskriva med ord knappt. Så rena smaker och så enkel mat men ändå så nedrans gott alltså. Idag när jag handlade blev jag helt enkelt sugen på kyckling och tomatsås så jag snodde ihop en variant på rätten men jag stekte kycklingen och bräserade den i lite vin efteråt. Ljuvligt gott och en väldigt hälsosam rätt som satt perfekt efter min löparrunda ikväll. 🙂

Recept

Ingredienser till 2 personer

 • 6 st kycklinglårfiléer
 • salt
 • peppar
 • rosmarin
 • smör
 • 1 dl vitt vin
 • olivolja
 • Tomatsås
 • 1 burk Mutti krossade tomater
 • salt
 • peppar
 • smör
 • olivolja (jag använder Togora Olivolja)
 • 1 nypa socker
 • färsk timjan till garnering

Gör så här

 1. Krydda kycklingen och bryn den runt om i smör.
 2. Slå på vinet och låt det koka in till hälften.
 3. Slå på lite olivolja och låt kycklingen bräsera ca 10 under lock tills den är genomstekt.
 4. Smält smör i en sauteuse/kastrull och häll i tomaterna. Låt sjuda 10 minuter.
 5. Smaka av med salt, peppar och lite socker. låt sjuda på låg värme ca 10 minuter.
 6. Slå på lite olivolja och lägg i en klick smör som får smälta ner innan servering.

KycklingochTomatsås1-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.