Kycklingrullader med Serranoskinka…
God fortsättning på 2014 får jag börja med att säga. Hoppas detta året kommer bli fyllt med en massa god mat. 🙂 Året inleder jag med att bjuda på kycklingrullader fyllda med serranoskinka, dijonsenap och färsk timjan som vi åt i måndags.Till rulladerna serveras en god vitvinsås och kokt ris samt en enkel grön sallad. En höjdare som är lätt att laga och som passar bra både till vardag och till fest. 🙂
Recept
Ingredienser till 4 portioner
- 12 st kycklinginnerfiléer
- 150 g serranoskinka
- dijonsenap
- färsk timjan
- salt
- peppar
- smör
- Såsen
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- salt
- peppar
- lite socker
Gör så här
- Banka ut filéerna och lägg på serranoskinka.
- Bred på dijonsenap och lite hackad timjan.
- Rulla ihop rulladerna och trä dem 3 och 3 på grillspett.
- Bryn dem runt om i smör.
- Slå på vinet och låt koka in till hälften.
- Häll i grädden och senapen och låt sjuda ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.
- Smaka av såsen med salt, peppar och lite socker.
- Servera med kokt ris och en grön sallad med olivolja och salladskrydda.