Wienerschnitzel och Bearnaisesås…

Mellandagarna fortsätter med god mat och idag åt vi en klassisk wienerschnitzel till middag. Numera friterar jag dem i olja vilket gör att paneringen blir frasigare och går inte sönder lika lätt som när man steker i smör. Till schnitzlarna snodde jag ihop en bearnaise, vilken blev lika god som den jag gjorde på julafton. Tänk va så enkelt kan vara så gott. En festlig måltid på 30 minuter. Vad mer begär man dagen efter. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 4 skivor skinkschnitzel
 • mjöl
 • 2 ägg
 • salt
 • peppar
 • ströbröd
 • rapsolja
 • Bearnaisesås
 • 3/4 dl vatten
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • 1 scharlottenlök
 • 8 vitpepparkorn
 • 2 tsk torkad dragon
 • 2 kvistar persilja
 • 2 äggulor
 • 125 g smällt smör
 • 1-2 tsk dragon
 • salt

Banka ut schnitzlarna och vänd dem i mjöl. Vispa ihop ägg, salt och peppar och doppa schnitzlarna i äggblandningen. Strö över ströbröd och fritera dem i olja. Såsen Smält smöret och låt svalna. Knäck äggulorna i en sauteuse/kastrull. Koka upp vatten, vinäger med hackad lök och kryddor. Reducera till hälften. Låt svalna och sila avkoket. Vispa äggulor och vinägerblandningen till ett skum. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills såsen blivit fluffig. Obs! Håll låg värme på plattan alt. håll såsen ljummen i ett vattenbad, annars kan såsen skära sig. Tillsätt dragon och smaka av med salt. Servera schnitzlarna med pommes frites och Felix Petit Pois.

schnitzel4-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.