Ugnsgrillade Cocktailtomater…

Nu måste jag åter igen höja matkedjan Lidl till skyarna lite. Jag gillar deras sortiment och handlar där ofta. Deras grönsaker är oerhört fräscha, framförallt deras cocktailtomater på kvist. Jag hittar inga godare i stan. De doftar ljuvligt, precis som tomaterna gör när man kommer neråt Sydeuropa och smaken är gudomlig så de passade utmärkt att ugnsgrilla. Ni vet väl att Lidl tar sina grönsaker från många Svenska gårdar. Sen gäller det ju att ha en bra olivolja till, vilket jag har. Om ni inte testat Togora Olivolja så gör det. Den finns att köpa i några enstaka affärer i Växjö eller kan ni ta kontakt med Ulf Lindberg på Mediavänner som säljer den.

T-bone steak

Förutom de goda tomaterna så köpte jag färsk T-benstek. Den styckdetaljen finns sällan i ordinarie sortiment i affärerna utan måste oftast specialbeställas men på Lidl hittar man det ibland. T-benstek består av filén och ryggbiffen, man får alltså de finaste bitarna i ett stycke. Ja, vad säger man. T-benstek, goda tomater och en krämig gratäng satt fint i kväll och sen ett glas rött på det. Skål och go helg därute!

Recept

Ingredienser till 4 personer

  • 4 kvistar cocktailtomater
  • extra virgin olivolja
  • salt
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tomatkvistarna på ett ugnsfast fat.
  3. Ringla över olivolja, balsamvinäger och salt.
  4. Grilla tomaterna i ugn 15-20 minuter.
  5. Låt svalna något innan servering.
  6. Servera tomaterna till en god bit kött. För men del blev det en rejäl T-benstek.

Fler av mina goda side dishes hittar ni här!

Tomat2-1

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.