Ansjovis Pannacotta…

Det här måste vara en av de bästa aptitretarna jag ätit och tack Elite Park Hotel för inspirationen jag fick i veckan när jag var på musikalen Cats. 🙂 Där bjöds det på god mingelbuffé och Blossas nya glögg innan föreställningen och bl a den här underbara lilla pannacottan. För mig räckte det inte med en utan jag var tvungen att ta om så att smaklökarna fick jobba lite. Utan recept men ett bra smaksinne kunde jag komponera ihop den och jag kan lova att den kommer vara stående på mina nästkommande bufféer eller som aptitretare till en supé. 🙂

Ingredienser till 8 snapsglas

  • 1 liten burk Abbas ansjovis (55g)
  • 1 liten rödlök
  • 2 skivor kavring
  • 1 tsk hackad dill
  • 2 dl grädde
  • 1 gelatinblad
  • anjovisspad
  • ev salt

Skär bort kanterna från brödet. Mixa ansjovisen och 1/3 av spadet tillsammans med löken, dillen och brödet. Lägg gelatinbladet i blöt 5 min. Koka upp grädden och tillsätt resterande ansjovisspad. Smaka av med lite salt om det behövs. Krama ur vätskan ut gelatinbladet och vispa ner i grädden. Ta fram 8 snapsglas. Lägg i 2 tsk ansjovisblandning i botten på varje glas och fyll upp med pannacottan. Låt stå i kylen minst 30 min innan servering. Det går utmärkt att laga till dem dagen innan.

Ansjovis Pannacotta3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.