Moules Marinieres eller Vitvinskokta Blåmusslor…

Idag var det meningen att jag skulle åka till mina föräldrar i Göteborg men vädret satte stopp för detta tyvärr. 🙁 I stället blev den en slapp och skön kväll i köket där jag lagade lite allt möjligt gott, allt i havets läckerheters tecken. Jag gjorde en inlagd sill, vilket jag älskar och som passar bra nu när det snart är jul. Recept kommer senare. 🙂 Efter att har varit på musikalen Cats i veckan, fick jag lite ny inspiration av plockmat som vi blev bjudna på innan föreställningen. Det var en liten ansjovis pannacotta som var ljuvligt god så ikväll lagade jag min tolkning av den. Jag lyckades sätta smakerna så nu återstår bara att se om konsistensen blir densamma. 🙂 Något att bjuda på när vi ska ha fest nästa gång. Recept på den kommer oxå senare. Men inte nog med det…kvällen bjöd på vinkokta musslor som aldrig sitter fel en kall fredag som denna.

 

Ingredienser till 2 personer (eller 4 som förrätt)

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 röd lök
  • 1 solo vitlök (eller 2 klyftor)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1/2 dl hackad timjan
  • salt
  • peppar
  • smör

Skölj musslorna noga. Knacka varje mussla mot diskbänken. Om den inte stänger sig, släng den. Hacka lök, vitlök och timjan fint. Fräs i smör utan att få färg. När doften stiger, slå på vinet. Låt koka nån minut. Slå på grädden och sjud tills den blivit lite krämig. Smaka av med salt o peppar. Häll i musslorna och rör om så alla blir kokta. Koka dem ca 3 min tills alla öppnat sig. Servera med ett gott färskt vitt bröd och ett gott Chardonnay.

Musslor3-1Musslor2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.