Färska Fikon Fyllda med Chevre…

Förra veckan fick jag i uppdrag att tipsa om en förrätt till en bekant och temat var fikon och getost. För att inte göra det krångligt kom jag på idén om fyllda fikon. 🙂 Ett mycket enkelt recept som går på nolltid att laga och det funkar även bra på mingel buffén. Eftersom jag hade lite getost över sedan i helgen, köpte jag mig ett par fikon och gjorde en förrätt till mig själv ikväll. Gott som attan! 🙂

Ingredienser till 8 personer

  • 8 fikon
  • 100 g getost
  • 25 g pinjenötter
  • extra virgin olivolja (jag rekommenderar Togora Olivolja)
  • salt och peppar
  • Tillbehör
  • Crema di balsamico

Skär av toppen på fikonet och spara det som lock. Gröp ur frukten och blanda med chevre. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Ringla crema balsamico på tallriken och garnera med nötterna.

Fyllda fikon1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.