Pasta med Fläskfilé i Getostsås…

Idag komponerade jag ihop en ny smarrig pastasås, baserad på getost. En väldigt enkel sådan men samtidigt festlig att ha till en bjudning. Jag var verkligen sugen på pasta idag och efter att både ha tränat och gått en lång promenad passade det bra. Samtidigt var jag sugen på getost så det var bara till att komma på nåt nytt, vilket jag gjorde. 🙂 Fler av mina goda pastarecept hittar du här!

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g fläskfilé
 • salt
 • peppar
 • smör
 • Sås
 • 2 dl steksky
 • 3 dl grädde
 • 100 g smakrik getost
 • 100 g ruccola
 • 2 msk hackad timjan
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • smör
 • Tillbehör
 • Papardelle pasta
 • Rostade pinjenötter

Skär fläskfilén i fina bitar. Salta och peppra. Stek runt om i smör. Deglasera pannan med 1 dl vatten efter varje stekning och spara stekskyn. Lägg köttet på ett fat och låt vila. Smält smör i en panna och sautera ruccolan hastigt. Tillsätt stekskyn, grädden och osten. Låt sjuda ca 10 min till såsen blivit krämig. Smaka av med timjan, salt, peppar och lite socker. Lägg i köttet och låt sjuda 5-10 min till. Rosta pinjenötterna i en torr panna och  koka pastan under tiden. Servera direkt och garnera med timjan och pinjenötterna.

Getostpasta3-1

Tags

4 kommentarer

 • Låter som ett riktigt gott recept!

 • Jättegott! i vår familj är vi inte så förtjusta i rucccola, så jag strimlade färsk bladspenat och rörde ner när det var 1 minut koktid kvar. Nästa gång skall jag testa dragon (en sorgligt bortglömd krydda) istället för timjan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.