Kryddiga Pannbiffar med Stekt Potatis…

Efter en lång och hektisk dag med ett 30-tal besökare på vår sopplunch idag var det skönt att komma hem till lite rester. 🙂 Rättare sagt biffarna som blev över sedan i söndags. Biffar blir bara godare och godare efter några dagar i kylen. Potatisen var kanske inte så rolig men desto roligare blev den när jag stekte den i smör. Efter denna härliga tallriken kände jag mig både mätt och belåten. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

  • 500 g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • lite socker
  • 1/2 dl hackad timjan
  • Sås
  • 2 dl steksky
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • några skvättar soja
  • salt
  • peppar
  • lite socker
  • Tillbehör
  • stekt potatis
  • ling
  • inlagd gurka
  1. Mixa lök, grädde, ägg och kryddor i en matberedare.
  2. Vänd ner färsen och blanda ihop köttfärssmeten.
  3. Forma fina biffar och stek dem runt om i smör tills de är genomstekta.
  4. Deglasera pannan efter varje stekning och spara stekskyn till såsen.
  5. Häll stekskyn i en gryta/sauteuse och tillsätt resten till såsen.
  6. Koka upp och låt sjuda tills såsen blivit lite krämig. Om du vill ha den mer redd tillsätt maizena.
  7. Servera med kokt eller stekt potatis, lingon och inlagd gurka.

Biff3-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.