Kryddiga Pannbiffar med Stekt Potatis…
Efter en lång och hektisk dag med ett 30-tal besökare på vår sopplunch idag var det skönt att komma hem till lite rester. 🙂 Rättare sagt biffarna som blev över sedan i söndags. Biffar blir bara godare och godare efter några dagar i kylen. Potatisen var kanske inte så rolig men desto roligare blev den när jag stekte den i smör. Efter denna härliga tallriken kände jag mig både mätt och belåten. 🙂
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g blandfärs
- 1 stor gul lök
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- salt
- peppar
- lite socker
- 1/2 dl hackad timjan
- Sås
- 2 dl steksky
- 3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- några skvättar soja
- salt
- peppar
- lite socker
- Tillbehör
- stekt potatis
- ling
- inlagd gurka
- Mixa lök, grädde, ägg och kryddor i en matberedare.
- Vänd ner färsen och blanda ihop köttfärssmeten.
- Forma fina biffar och stek dem runt om i smör tills de är genomstekta.
- Deglasera pannan efter varje stekning och spara stekskyn till såsen.
- Häll stekskyn i en gryta/sauteuse och tillsätt resten till såsen.
- Koka upp och låt sjuda tills såsen blivit lite krämig. Om du vill ha den mer redd tillsätt maizena.
- Servera med kokt eller stekt potatis, lingon och inlagd gurka.