Räkpasta med Lime och Fänkål…

Äntligen pastadags, som jag har längtat!! 🙂 För ett år sedan komponerade jag ihop den här pastasåsen som jag då bjöd en väninna på och den är hur god som helst. Igår bjöd jag på den igen när en annan väninna kom hem på lite galej. Rätten gick hem denna gången oxå. 🙂  Jag gjorde min egna räkfond av räkskalen, vilket blir godast men orkar man inte göra det så funkar det med färdig buljong eller en buljongtärning. Fler av mina goda pastarecept hittar ni här!

Ingredienser till 4 portioner

 • 300 g färska räkor
 • 8 st tigerräkor
 • rivet skal från 1 lime
 • 1 liten fänkål
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 dl räkfond (alt 1 fiskbuljongtärning + 1 dl vitt vin)
 • 3 dl grädde
 • en skvätt vit balsamvinäger
 • salt
 • peppar
 • färsk timjan
 • smör
 1. Skär lök och fänkål i tunna strimlor.
 2. Hacka vitlöken. Riv limeskalet fint.
 3. Smält smör i en panna och fräs alltsammans utan att få färg.
 4. Tillsätt buljongen och låt koka in något.
 5. Tillsätt grädde och vinäger. Smaka av med salt o peppar.
 6. Låt sjuda tills såsen blivit krämig.
 7. Skala räkorna.
 8. Halstra scampin runt om i smör.
 9. Lägg ner de färska räkorna i såsen precis innan servering.
 10. Servera med tagliatelle och garnera med lite färsk timjan.
 11. Så enkelt och så gott!!

Räkpasta5-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.