Högrevsgryta med Kraftig Rödvinssås…

Igår kväll kom Sandra och Jossan hem till mig för att stanna över hela helgen. Det är nu 16 års sedan vi sågs alla tre och äntligen fick vi ihop en date, även om båda bor i andra delar av Sverige. Vi har upplevt mycket tillsammans på våra resor i Europa så det blev mycket prat om gamla minnen över middagen och mina fotoalbum åkte givetvis fram. 🙂 Vi har varit på allt från skidresor i Alperna till 8 veckors vistelse i Grekiska övärlden där vi luffade, jobbade och partajade -97. Vilka minnen, något man absolut inte vill ha ogjort. 🙂 Om en liten stund fortsätter vi festen, då kommer det hem ännu fler tjejer vilket ska bli himla kul. Innan dess vilar vi upp oss i soffan lite. 🙂 Fler av mina goda grytor hittar ni här!

Ingredienser till 6 portioner

 • 1,4 kg högrev
 • 2 gula lökar
 • 2 solo vitlökar
 • 2 morötter
 • 3 lagerblad
 • 1 knippe färsk timjan
 • 5 dl rödvin
 • 3 dl steksky
 • 250 g champinjoner
 • 300 g stekfläsk
 • Rödvinsås
 • Fonden från långkoket
 • 3 dl rödvin
 • 1 msk balsamvinäger
 • salt
 • smör
 • Potatisstomp
 • 10 potatisar
 • 50 g smör
 • 2-3 dl grädde
 • salt
 • peppar
 • 100 g finhackad purjolök
 • Primörer
 • 150g Haricot verts
 • 150g Sockerärtor
 • smör
 • salt

Skär köttet i grytbitar. Salt och peppra och bryn runt om i smör. Koka ur stekskyn efter varje stekning med 1 dl vatten år gången. Lägg köttet i en stor gryta och häll över steksky och vin. Tillsätt grönsakerna som skurits i större bitar. Koka under lock ca 2 timmar alt. 40 min i tryckkokare, vilket jag gör. Skär fläsket i tärningar och stek tills det blir knaprigt. Stek svampen tills den svettats ur. När grytan är klar, sila fonden och plocka bort de sönderkokta grönsakerna. Lägg köttet i en form. Koka upp fonden. Tillsätt rödvin och vinäger. Koka ner till till ungefär hälften. Red med lite mjöl och vatten och sjud 10 minuter till. Smaka av med salt och tillsätt en klick smör. Koka potatisen. Mosa så den blir lite klumpig. Tillsätt smör, grädde och smaka av med salt och peppar. Fräs primörerna smör ca 4 minuter. Smaka av med salt.

Högrevsgryta3-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.