Inlagd Het Sivri Paprika…
I det här huset äts det ganska mycket Jalapeno och nu råkade vi ha en påse med Sivri Paprika kvar som började bli lite skrynkliga. Fortfarande väldigt fina i höstens färger så i stället för att slänga dem kokade jag en lag till paprikan. Stark? Ja, men himla god som tillbehör i t ex omeletten för den som vill ha lite hetta. 🙂
Ingredienser
- 300 g sivri paprika
- 2 dl vatten
- 1 dl vit balsamvinäger
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
Skär paprikan. Koka upp lagen och lägg i paprikan. Låt sjuda 3 minuter. Häll upp i en glasburk och låt svalna. Låt stå kallt i kylen.
Hur länge håller detta i kylen?
Hej Jessica! Den håller i veckor skulle jag säga men som allt annat man förvarar länge så känner man när det inte smakar ok längre. Mvh Lina