Kycklingpaj med Ruccola och Chevre…
Igår lagade jag en ny variant på kycklingpaj och eftersom jag hade en bit Chevre hemma i kylen tänkte jag snabbt ihop ett recept med inspiration från en Pizza jag brukar äta på Pizzeria Elvan, som jag anser bakar de bästa pizzorna i stan. Pajen tog jag med mig till min väninna som vi åt tillsammans innan vi gick ut senare på kvällen. Den blev uppskattad kan jag säga! 🙂
Recept
Ingredienser till 1 normalstor paj
- Pajdeg
- 3 dl mjöl
- 100 g smör
- 1 ägg
- Fyllning
- 70 g ruccola
- 100 g harricot verts
- 100 g Chevre
- 200 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- Äggstanning
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 3 ägg
- salt
- peppar
- Tillbehör
- Flytande honung
- tomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Gör pajdegen, enklast i matberedare.
- Kavla och tryck ut i pajformen.
- Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skär kycklingen i tunna skivor.
- Stek hastigt i smör. Salt och peppra.
- Lägg ruccola i botten av pajen.
- Tillsätt bönor som delats in mindre bitar.
- Lägg på kycklingen och till sist osten.
- Häll över äggstanningen och grädda i ugn till pajen ”stannat” och har fått en fin gyllenbrun färg.
- Ringla över honung innan servering.