Äppelkaka Med Smak Av Lime…

Jag följer en massa matprogram på TV just nu och på torsdagar sänds ”Hela Sverige Bakar” vilket jag tycker är kul. 🙂 Själv bakar jag inte mycket men när jag väl gör det så blir det oftast samma bakverk. Denna veckan bakade jag en äppelkaka som jag bjöd på efter svampsoppan i torsdags. Det sitter alltid fint med något sött till kaffet efter maten. 🙂 Fler av mina goda bakverk hittar du här!

Ingredienser till 24 stora rutor

 • 4 ägg
 • 3 dl socker
 • 3 dl mjöl
 • skal och saft från 1 lime
 • 4 äpplen
 • kanel
 • 1 msk pärlsocker
 • skivat smör
 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
 2. Vispa ägg och socker poröst.
 3. Tillsätt mjöl, limeskal och 1 tsk limesaft och vispa ihop till en jämn smet.
 4. Smöra och bröda in en långpanna (30x45cm).
 5. Häll smeten i långpannan.
 6. Skala äpplena och skär dem i 3 mm tunna skivor. Täck smeten med skivade äpplen i valfritt mönster. Jag brukar lägga dem tätt i 4 längder.
 7. Strö över rikligt med kanel och 1 msk pärlsocker.
 8. Täck kakan med skivat smör. Använd en osthyvel att skiva smöret med.
 9. Grädde 30-40 min i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg.
 10. OBS! Denna smeten ska inte innehålla bakpulver om ni undrar. Hemligheten är att vispa smeten porös för att få en fluffig kaka men kompakt kaka.

Tags

1 kommentar

 • Hej Ninni!
  Vad tråkigt att du misslyckades med kakan men faktum är att det inte ska var bakpulver i receptet. Hemligheten är att man måste vispa smeten porös så att det blir en fluffig kaka. Du får helt enkelt testa igen och hoppas du lyckas bättre nästa gång. Mvh Lina

Lämna ett svar

Your email address will not be published.