Krustad med Kantarellstuvning…

Detta är en utsökt och enkel förrätt som passar bra nu på hösten när det vimlar av svamp i skogarna. Jag är ingen svamp-plockar-människa utan plockar mina svampar från disken i affären. 🙂 Även om det är skönt att vara ute i skog och mark för att leta svamp så har jag inte tid till det. Mitt sista svamp-plockar-försök slutade med att jag blev biten av nåt kryp som flög på mig så numera håller jag mig borta från skogen. Jag beundrar dock människor som har näsa för svamp och som alltid lyckas hitta den men jag tillhör som sagt inte den kategorin. Jag håller mig till affären i stället. Dyrare? Ja, men det sparar mig en massa tid. 🙂 Fler av mina goda förrätter hittar ni här!

 

Ingredienser till 6 personer

 • 6 st tartelletter/krustader
 • 200 g kantareller
 • 1 stor gul lök
 • 2 msk Sherry
 • Bechamelsås
 • 25 g smör
 • 3/4 dl mjöl
 • 4-5 dl mjölk
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
 2. Skär svampen fint och fräs i smör tills den svettats ur.
 3. Tillsätt finhackad lök och fräs tills den är blank men utan att den får färg.
 4. Häll i sherry och låt koka in.
 5. Ställ svampen åt sidan medan du gör bechamelsåsen.
 6. Smält smöret och vispa ner mjölet (bottenredning).
 7. Tillsätt mjölken och låt sjuda på låg värme ca 15 minuter tills mjölsmaken försvunnit.
 8. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.
 9. Rör om då och då så den inte bränner fast i botten.
 10. Rör till sist ner svampen och fyll krustaderna med stuvning.’
 11. Grädda mitt i ugn ca 5 minuter. Servera direkt.

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.