Boeuf Bourguignon med Potatismos…

1 september, höst i luften och regnet har fallit större delen av dagen så det har varit en skön och slapp dag inne efter att ha varit på två kräftskivor hos goda vänner i helgen. 🙂 Hösten innebär husman och äntligen är det dags att laga goda grytor och annat gott som passar hösten till. Idag lagade jag en underbar klassisk Boeuf Bourguignon i min tryckkokare, vilken jag verkligen ha använt sedan jag fick den. Grytorna blir underbart goda i den samtidigt som den reducerar tiden på kokningen kraftigt. 🙂 En helt perfekt söndag med andra ord! Älskar du grytor som jag? Kolla då in receptet på min Coq au Vin

Ingredienser till 4 personer

 • 1 kg högrev
 • 200 g varmrökt sidfläsk med svål
 • 250 g champinjoner
 • 5 Schalottenlökar
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 stort lagerblad
 • 6 stjälkar timjan
 • 4 stjälkar persilja
 • 1 flaska rödvin
 • 1 dl steksky
 • 1 dl syltlök ( gärna Felix)
 • salt
 • peppar
 • socker
 • smör
 • 1-2 msk mjöl till redning
 • Potatismos
 • 10 mjöliga potatisar
 • salt
 • peppar
 • socker
 • 75 g smällt smör
 • 2-3 dl mjölk

Skär köttet i mindre bitar och bryn runt om i smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en tryckkokare alt stekgryta. Koka ur stekskyn med 1 dl vatten och häll det över köttet. Häll på vinet och tillsätt lök, vitlök, timjan, persilja och lagerblad. Tryckkoka 30 minuter alt. 1 timma i vanlig stekgryta, Gör moset under tiden. Skär sidfläsket och stek det knaprigt. Tillsätt champinjonerna och låt steka klart med fläsket. När köttet kokat klart, tillsätt fläsk och svamp samt smaka av med ev mer salt och lite socker. Pudra över mjölet och låt koka lugnt i ytterligare 10 minuter. Häll i syltlöken och blanka av grytan med en klick smör precis innan servering. Servera med potatismos och sauterade sockerärtor.

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.