Tossa de Mar och Barcelona…

Hemma igen efter en skön vecka nere i Spanien, därav bloggtorkan men nu är jag tillbaka med ny inspiration av härlig mat som vi fått uppleva under veckan. 🙂 Vi flög till Girona där vi hämtade upp hyrbilen och körde 4 mil till pittoreska Tossa de Mar. En underbar liten medeltid by på Costa Brava kusten. Här njöt vi i 3 dagar och vi bodde på underbara Casa Granados som låg mitt inne i gamla stan. Vi hittade en mysig restaurang, CanPini, som blev vår favorit och där vi åt två kvällar De hade fantastisk mat och jättebra service. Jag älskar ställen där man kan beställa utanför menyn och när de förstår vad gästen vill ha. Första kvällen åt vi skaldjursplatå som de rekommenderade och sista kvällen åt vi en färsk fisk som vi specialbeställt. Denna grillades med lite goda tillbehör. Rena och goda smaker i all enkelhet. Det är då maten är som bäst. 🙂 Vill du ha tips på goda tapas, kolla då in mina egna recept här!

Vi avslutade resan med 4 dagar i vackra Barcelona. Där bodde vi centralt och bra på NH Podium. Bilen var till en fördel så vi lätt kunde ta oss till de platser vi ville se och jag kan nog säga att vi såg det mesta. Gaudis verk, katedralen som ständigt är under byggnation och hans hus som är klätt i mosaik. Jättehäftigt! Vi körde upp till Olympiastadion och Fortet där vi njöt av utsikten och en god lunch med Paella och musslor. Sen blev det att vi strosade omkring i de mysiga Gotiska kvarteren där vi hittade bra restauranger och barer. Vi har t o m varit på Spansk Rockfestival och lyssnat på Masterplan som är ett av våra favoritband. Fyra härliga dagar i en vacker stad med många upplevelser. 🙂

Jo, och pricken över i:et är att vi köpt med oss ett Paellakök hem 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.