Gnocchi med Sidfläsk & Grönt…
I veckan kollade jag på Ernst sommar där han renoverar ett helt underbart gammalt orangeri. Jag skulle ge hur mycket som helst för att äga det stället. Under programmet lagade han även Gnocchi som såg helt underbart god ut så igår gjorde jag min variant på den rätten och det var en riktigt hit. Det kommer bli mycket Gnocci framöver, dels för att det är enkel och god mat men även för att jag älskar italienskt. Jag säger som Ernst, ju enklare mat, desto godare. 🙂 På kvällen hade vi trädgårdsfest i samband med Karl Oskar dagarna i stan och det blev en riktigt kul kväll. 🙂 Tack alla som förgyllde kvällen hos oss! 🙂 Fler av mina goda potatisrecept hittar du här!
Ingredienser till 4 portioner
- Gnocchi
- 600 g mjölig potatis
- 2 äggulor
- 1,5 dl mjöl
- 2 msk riven parmesanost
- Fläsk & Grönsakskompott
- 300 g varmrökt sidfläsk
- 1 knippe salladslök
- 2 salladslökar
- 1 liten rödlök
- 1 solo vitlök (alt 3 klyftor)
- 150 g blandsallad
- 1 msk vit balsamvinäger
- olivolja
- salt
- peppar
- 30 g rostade pinjenötter
- Koka potatisen med skal på. Låt svalna och skär bort skalet.
- Stöt potatisen och blanda ner ägg, mjöl och parmesan.
- Knåda ihop degen på mjölat bakbord.
- Ta till mer mjöl ifall degen är för blöt.
- Rulla två längder och skär ut centimeterstora bitar.
- Koka upp vatten. Lägg i gnoccin.
- När de kommer upp till ytan är de klara.
- Lägg dem på en handduk och låt rinna av.
- Gör under tiden grönsaksblandningen.
- Skär fläsket i bitar. Skölj salladen och låt rinna av.
- Skär grönsakerna fint.
- Stek fläsket i en panna till det blivit lite knaprigt.
- Tillsätt lök och låt fräsa någon minut.
- Häll på vinäger och olivolja.
- Lägg i salladen och låt steka ,med tills den sjunker ihop.
- Vänd till sist ner Gnocchin.
- Smaka av med salt och peppar.
- Toppa gärna med rostade pinjenötter.