Kycklingsallad med Caesardressing…

Åhh vilken kulig helg det har varit och nu är mina sex första semesterdagar slut men jag är snart ledig igen vilket känns himla gott. 🙂 Efter tre dagar med sol och avkoppling hemma blev jag lite rastlös så jag beslutade jag mig för att åka till Göteborg med en väninna över helgen så vi checkade in hos mamma o pappa vilket alltid är lika smidigt och mysigt. 🙂

Tapas och vin

Hela lördagen shoppade vi loss och åt goda Tapas inne i Göteborg eftersom vädret inte bjöd in till bad men det var ändå varmt och gott. På kvällen åt vi gott hos mina föräldrar innan vi tog pendeln in till stan där vi festade loss inpå småtimmarna. 🙂 I morgon nalkas det jobb igen, men bara två dagar, sen är jag långledig igen och då händer en massa annat skoj. 🙂 Tills dess bjuder jag på en härlig kycklingsallad.

Recept

Ingredienser till 2 portioner

 • 300 g kycklinginnerfilé
 • nån god grillkrydda
 • 150 g blandsallad
 • 1 liten rödlök
 • 1/3 gurka
 • 3 skivor stekfläsk eller 1 pkt bacon
 • Caesardressing
 • 1 äggula
 • 1 stor pressad vitlök
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1-2 msk turkisk yoghurt
 • 1 msk ansjovisspad
 • 1 dl rapsolja
 • salt

Gör så här

 1. Skölj salladen och skär grönsakerna fint.
 2. Vispa ihop äggula med senap, yogurt och ansjovisspad.
 3. Tillsätt pressad vitlök och häll i oljan i en fin stråle under konstant vispning. Smaka av med salt.
 4. Krydda kycklingen och bryn den runt om i smör.
 5. Tillsätt 1 dl vatten och bräsera den under lock några minuter tills den är genomstekt.
 6. Knaperstek fläsket.
 7. Lägg sallad och grönsaker i en djup tallrik och toppa med kyckling, bacon och dressing. Mums!

DSC_2359

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.