Tapas på Havskräftor och Blåmusslor…

Tapas när den är som bäst! En sån underbar lördag vi hade hemma på altanen igår med 30 grader varmt och knappt ett moln på himlen. Sommar när den är som bäst!! 🙂 Vi satt som klistrade antingen i solstolen eller i skuggan med ett korsord och lite radio på i bakgrunden. Mellan varven förberedde jag maten inför kvällen och pappa hjälpte mig att fjälla Gösen som vi skulle äta. Jag skulle tillaga den så som vi brukar äta den nere i Alicante så det blev en liten prövning kan jag säga men som lyckades bra trots att jag inte använde samma slags fisk. 🙂 Sen åkte pappa och jag iväg och handlade havskräftor och musslor som vi skulle ha till förrätt. Det blev en total fisk och skaldjursfrossa till kvällen men jisses så gott! Total kärlek säger jag bara! 🙂

Ingredienser till 4 personer

 • 8 Havskräftor
 • Vitlökssmör
 • Heta Vinkokta Blåmusslor
 • 1 nät blåmusslor
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • Torkad Jalapenokrydda efter smak (OBS! stark)
 • salt
 • olivolja
 • 1 dl torrt vitt vin
 • 1 dl grädde
 • hackad persilja
 1. Dela kräftorna och lägg en klick vitlökssmör på varje.
 2. Gratinera 5 min i 175 grader varmluft tills smöret smält.
 3. Skölj musslorna och knacka dem mot diskbänken. De som sluter sig är bra, de som är öppna slänger du.
 4. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja.
 5. Tillsätt vinet och låt reducera till hälften.
 6. Häll på grädden och smaka av med salt och Jalapenokrydda.
 7. Häll i musslorna och koka dem under omrörning tills de öppnat sig i max 3 minuter. Häll upp i en skål och strö över hackad persilja. Servera direkt med ett gott bröd som man kan doppa i vinsåsen. Musslor1-1 Musslor3-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.