Köttfärspaj med Örter och Mozzarella…

Kors i taket!!! En vecka sedan jag bloggade och mat har jag inte heller lagat p g a fullspäckat schema. Förra helgen var jag i Stockholm en sväng och såg Sverige-Schweiz i Globen med mina RingUp-kollegor. Har aldrig varit i Globen så det var en upplevelse. Äntligen har det blivit varmt så det har även blivit några turer på min Hollie också. (Hollie är namnet på min Harley Davidson 750).

Idag på Kristi Himmelfärd vaknade jag med tuppen och till nästan tropisk värme. Det blev en heldag med pyssel i och utanför huset. Jag putsade fönster, storstädade och hann sola lite mellan åskskurarna som kom lite senare på em. En underbar dag och jag fick mycket gjort. Till frukost lagade jag en god omelett som vi åt på altanen och till middag fick det bli en god köttfärspaj. Det här med att grilla, har vi inte ens börjat med än men det kommer kanske till helgen. 🙂

Recept

Ingredienser till en paj i djup springform

 • Pajdeg
 • 3 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 1 ägg
 • salt
 • Fyllning
 • 500 g nötfärs
 • 1 gul lök
 • 1 pressad solo vitlök
 • 1 dl rött vin
 • 1 msk kalvfond
 • 1 dl Heinz Chilisås
 • hackad färsk timjan
 • hackad färsk basilika
 • oregano
 • salt
 • peppar
 • smör
 • Äggstanning
 • 2 ägg
 • 2 dl standardmjölk
 • salt
 • peppar
 • Topping
 • Smakrika tomater
 • riven mozzarellaost
 • Ruccolasallad till botten av pajen

Gör så här

 1. Gör pajdegen enklast i matberedaren.
 2. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader varmluft.
 3. Fräs hackad lök och nötfärs i smör.
 4. Pressa i vitlöken, tillsätt vinet och låt koka in.
 5. Tillsätt resten och låt puttra 15 minuter.
 6. Smaka av.
 7. Vispa ihop äggstanningen.
 8. Lägg ruccolasallad i botten av pajskalet.
 9. Fyll upp med köttfärsen.
 10. Skär tomaterna i skivor och lägg dem överst.
 11. Häll på äggstanningen och toppa med riven mozarella.
 12. Grädda i ugn 20-30 min tills den fått fin färg och stelnat.
 13. Låt svalna något innan servering.
 14. Servera med en god sallad.

Fler av mina goda paj recept hittar du här!

Köttfärspaj

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.