Wienerschnitzel med Ansjovissmör…

I veckan fick vi för en gång skull lite inspiration från programmet ”Halv åtta hos mig” när en av deltagarna lagade falsk Wienerschnitzel. Jag har alltid imponerats av de stora fina schnitzlarna man äter i Tyskland som är underbart goda 🙂 Här hemma är de alltid så små men nu fick vi ett tips på hur man får till en riktigt stor och fin Schnitzel. Varför har jag inte tänkt på detta tidigare, jag som jagar det relativt ofta för att det är så gott?? Jag köper oftast fläskschnitzlar men finns det kalv i affären väljer jag givetvis det. 🙂 I stället för en skysås eller bearnaise som är gott till, gjorde jag ett gott kryddsmör på ansjovis och kapris och till detta lite grillad sparris samt kokta morötter. Gud så gott! 🙂 Fler av mina goda kötträtter hittar ni här!

 • 1 kg hel benfri kotlett
 • Panering
 • mjöl
 • 4 ägg
 • salt och peppar
 • ströbröd
 • Ansjovissmör
 • 75 g smör
 • 65 g ansjovis + lite av spadet
 • 1/2 dl hackad kapris
 • salt

Blanda rumsvarmt smör, hackad ansjovis, hackad kapris och smaka av med lite salt. Ställ in i kylen. Skär 4 st 3 cm tjocka kotletter och banka ut dem till tunna fina schnitzlar. Blanda ägg, salt och peppar. Mjöla schnitzlarna runt om och doppa dem sedan i äggblandningen. Toppa till sist med ströbröd. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek hastigt runt om tills de är gyllenbruna och frasiga. Servera med ugnsrostade potatis, smörkokta morötter och grillad sparris. Bon apetit 🙂

wienerschnitzel-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.