Pasta Bolognese på Pulled Beef…
Idag har jag skapat den bästa Bolognesen i mannaminne som blev kvällens middag. 🙂 Frågan är om jag någonsin kommer göra köttfärssås på vanligt vis i fortsättningen? Förmodligen, men bara när tiden är knapp. Igår kom min bästa vän från Jönköping hem på besök och stannade tills idag. Vi har känt varandra i 18 år och även om vi lever helt olika liv och bara träffas nån gång om året så känns det som igår. 🙂 Vi har upplevt massor tillsammans under åren och vi gjorde många roliga resor ihop innan vi båda stadgade oss och skaffade familj så vi har mycket att prata om när vi träffas vilket är helt underbart! 🙂 Idag när vi steg upp var det strålande sol så vi bänkade oss i varsin solstol på altanen och där satt vi till sen eftermiddag då det blev dags för henne att åka hem. Jag bakade scones till frukost och en fräsch Caprese Sallad till lunch. Solen den gassade på så jag har fått en fin bikinirand idag. 🙂 Som sagt, den här bolognesen slår det mesta. Visst, den tar längre tid att laga men det kan det vara värt nån gång ibland och min tryckkokare hjälpte ju till att hålla koktiden nere. 🙂 Jag har inte exakta mått utan mycket går på känn när jag lagar mat och du behöver ca 2 timmar på dig att lag rätten. Fler av mina goda pastasåser hittar ni här!
- Ingredienser till 6-8 portioner
- Tid: ca 1,5- 3 timmar beroende på tillagningsform
- Till förkoket
- 1 kg högrev
- 1 rödlök i bitar
- 3 vitlöksklyftor i skivor
- 2 lagerblad
- 2 dl steksky
- 1 liter vatten (så det täcker köttet)
- 2 dl rödvin
- salt peppar
- Tomatsåsen
- 1 finhackad rödlök
- 150 g finhackade champinjoner
- 1 pressad vitlök
- 2 burkar krossade tomater av bra sort
- 1 dl rödvin
- 2-3 dl buljong av avkoket
- 1-2 dl Heinz Chilisås
- 1 näve färsk basilika
- salt
- peppar
- smör
- Skär högrevet i större bitar. Salta, peppra och bryn runt om i smör.
- Deglacera pannan, dvs koka ut stekpappan med vatten och spara skyn.
- Lägg köttet i en stor gryta eller i en tryckkokare.
- Häll i skyn, lägg i lagerblad och lök.
- Täck köttet med vatten. Koka under lock i 2 timmar eller 50 min i tryckkokare.
- Låt köttet svalna och gör under tiden tomatsåsen.
- Fräs hackad lök, svamp och vitlök i smör utan att få färg.
- Tillsätt vinet och låt koka in.
- Tillsätt resten och låt sjuda 10 minuter.
- Pilla sönder köttet som bara ska falla isär efter kokningen och lägg i köttet i tomatsåsen.
- Låt sjuda ca 20 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanka till sist av såsen med en klick smör. Servera med pasta al dente!
Hör av er om ni lyckas hitta en godare Bolognese!! 🙂