Varm Ägg & Bacon Macka med Rosmarin…

Att fotografera mat är verkligen jättekul men det är svårt på vintern när det är mörkt och när ljusförhållandena inte är så bra. 🙁 Eftersom jag bara är en glad amatörfotograf men ändå har en väldigt bra systemkamera med makro-objektiv så saknar jag ju en studio med rätt ljus. Jag tycker ändå jag lyckas bra med mina bilder men jag vet ju inte vad ett proffs tycker. 🙂 Nu när det är ljusare ute och dagarna blir längre så är förutsättningarna mycket bättre. Synd att det inte var soligt ute idag för då hade jag ätit min goda macka ute på vår härliga altan men jag hoppas påskhelgen kan bjuda på lite sol nån dag i alla fall. 🙂 Påskmat bryr jag mig inte om i år, det är ju som julbord och det är jag verkligen inte sugen på så ikväll ska vi avnjuta en god meny med räkor och oxfilé som huvudingredienser och i skrivande stund står rödvinsåsen och reducerar på spisen. Jag önskar er alla en Glad Påsk! 🙂

Ingredienser till 2 personer

 • 2 skivor lingongrova
 • 4 ägg
 • 140 g bacon
 • 15 cocktailtomater
 • rosmarin
 • smör
 • salt
 1. Stek äggen i smör men bara på ena sidan (sunny side) tills äggulan är medium kokt.
 2. Stek fläsket och låt rinna av på hushållspapper.
 3. Stek brödet i baconfettet som blir kvar i stekpannan, vilket ger brödet ett god smak.
 4. Skär tomaterna och stek hastigt i smör med rosmarin. Smaka av med salt
 5. Lägg ägg och bacon på mackan och toppa med tomaterna
 6. Kanske en av de godaste mackorna jag vet! 🙂

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.