Kladdiga Chokladmuffins med Lime…

Jag är verkligen ett kakmonster men det är sällan jag bakar och när jag väl gör det så blir det oftast hallongrottor, som är min favoritkaka, bullar eller scones. Jag äter hellre kakor och bullar än godis, förutom choklad som jag är väldigt svag för. I morgon kommer ett gäng tjejer hem på homeparty till mig. 🙂 En väninna som säljer Aloe Vera för Forever Living kommer att visa deras produkter. Själv dricker jag Aloe Vera varje dag och det hjälper mot en hel del bl a magproblem och migrän, vilket jag dock inte har men jag inbillar mig att man får i sig andra bra näringsämnen som Aloe Vera innehåller. En väninna till mig blev av med sin magkatarr tack vare Aloe Vera så visst funkar det. När tjejerna kommer ska jag bjuda på Scones och chokladmuffins så därför blev det lite bakning i kväll. 🙂 Eftersom jag älskar lime och det funkar bra ihop med choklad, gjorde jag en liknande muffin som jag bakade i en av tävlingarna i Sveriges Mästerkock 2012. 🙂 Fler av mina bakverk hittar ni här!

Ingredienser till 15 muffins

 • 100 g smör
 • 50 g choklad 70%
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1,5 tsk vaniljsocker
 • rivet skal från 1 lime
 • 2 dl mjöl
 • 2 msk kakao
 1. Sätt ungen på 175 grader varmluft.
 2. Smält smöret och lägg i chokladen så den får smälta i smöret. Rör om.
 3. Vispa ägg och socker poröst.
 4. Tillsätt resten av ingredienserna och vänd till sist ner smörblandningen.
 5. Vispa till en jämn smet.
 6. Fyll muffinsformarna upp till hälften och grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
 7. Servera med en god kopp kaffe. Mums mums! 😛

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.