Tunna Pannkakor…
Idag är det både den internationella pannkaksdagen och fettisdagen så idag frossar förmodligen alla svenska i både pannkakor och semlor. 🙂 Jag åt en liten mini-semla till kaffet efter lunchen idag, som var precis lagom för mig som tycker det blir för mycket med en hel semla. Och vad passade bättre till kvällsmat än ärtsoppa och pannkakor? Det blev Soldatens ärtsoppa som jag tycker är den bästa och efter den blev det goda och frasiga pannkakor med mammas underbara tayberrysylt och grädde förstås. Barnsligt gott! 🙂
Ingredienser till 8 tunna pannkakor
- 2 ägg
- 2,5 dl mjölk
- 1 3/4 dl mjöl
- lite salt
- smör
- Vispa äggen och tillsätt 1,5 dl av mjölken.
- Tillsätt hälften av mjölet
- Vispa och tillsätt resten av mjölken och mjölet.
- Smaka av med en nypa salt.
- Vispa till en jämn smet.
- Stek pannkakorna i rikligt med smör så dom blir frasiga och fint gyllenbruna.
- Servera med sylt och grädde eller som fyllda Crépes
- Mums!! 😛