Pilgrimsmussla och Scampi i Sötsur sås…

Sopplunchen på jobbet i torsdags kan man säga blev en succé. Vi hade 48 ätande gäster så mina 30 liter soppa gick åt och det blev inte en droppe kvar. 🙂 Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. Veckan har med andra ord varit hektiskt med aktiviteter nästan varje dag och den är inte slut än. 🙂 Ikväll bär det av till Karlskrona för att se första deltävlingen i Melodifestivalen 2013. Redan kl 14 åker vi buss via Kalmar för att hämta upp mer folk och innan showen ska vi äta en gemensam middag på en restaurang. Det kommer bli en trevlig dag detta oxå känner jag. 🙂 Fredagskvällen blev därför en lugn och skön kväll hemma och jag lagade en god tre-rätters till mannen och mig. 🙂 Förrätten blev lite av asiatisk sort, en helt ny variant som Jamie Oliver gav mig inspiration till. Därefter en grillad Entrécote med potatisgratäng och en het skysås. Mätta och goa väntade vi med Créme Bruleen till senare men den slank ner den oxå. 🙂

 

Ingredienser till 4 personer

 • 8 färska pilgrimsmusslor
 • 8 Scampi
 • 1 msk hackad röd chili
 • 1 msk hackad grön chili
 • 1 pressad vitlök
 • 2 tsk honung
 • 1 citron
 • smör
 • salt
 • peppar
 1. Stek musslor och scampi hastigt tillsammans med chilin i 25 g smör.
 2. Tillsätt pressad vitlök och honung.
 3. Blanda och vänd om allt någon gång.
 4. Pressa över citronsaften och låt sjuda in något och avsluta till sist med en klick smör för att blanka av såsen.
 5. Servera direkt.

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.