Caprese Sallad Honolulu style…

Alltid när vi varit på semester och kommer hem äter vi makaroner och falukorv med ett stort glas mjölk. Denna gången blev det inte så eftersom vi inte var hemma förrän midnatt MEN idag åt vi det till kvällsmat och det är ju så gott och enkelt. 🙂 För att få lite extra näring och vitaminer gjorde jag en liten Caprese sallad vid sidan om. Det var på Hawaii som jag fick inspiration till salladen som vi åt till lunch fler gånger…eller ja, nästan varje dag faktiskt. 🙂 Salladen baseras på tomat, mozarella och basilika och serveras ofta med pesto. Peston baserade jag på Macadamianötter som vi köpte på Oahu då Hawaii är en stor producent av just Macadamian. Underbart goda och passar utmärkt i matlagning. 🙂 Fler av mina goda sallader hittar ni recept på här!

Ingredienser till 4 portioner

 • 20 små cocktailtomater (gärna olika sorter)
 • 1 pkt mozarella
 • Pesto
 • 1/2 kruka basilika
 • 1 knippe persilja
 • 1 solo vitlök
 • 1/2 dl riven parmesanost
 • 10 Macadamiannötter
 • olivolja
 • salt

Gör så här

 1. Mixa basilika, persilja, vitlök, parmesan och nötter i matberedaren.
 2. Tillsätt oljan tills peston blir lite lös.
 3. Smaka av med salt och låt vila.
 4. Dela tomaterna och skär mozarellan i små kuber.
 5. Fördela tomater och mozzarella i 4 skålar och ringla över peston och blanda väl.

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.