HD Semester på Hawaii…

Efter två underbara veckor på Hawaii är jag tillbaka med ny energi, en massa erfarenhet och lite ny matinspiration. Jetlaggen har börjat göra sig påmind och jag har inte sovit mer än 10 timmar på 3 dygn så vi får väl se hur lång tid det kommer ta att återställa en -11 timmars tidsskillnad? 🙂

Våra två veckor på Hawaii har varit helt fantastiska och det har alltid varit en dröm för mig att åka dit så nu kan jag stryka den bocken i min to-do-before-i-die-list. 🙂 Åter igen har det varit en semester på en Harley Davidson, vilken vi hyrde i Honolulu. Den har tagit oss drygt 130 mil runt om på ön Oahu, som förvisso inte är mer än 36 mil i omkrets så man kan säga att vi har sett det mesta på ön. Vädret är perfekt i stort sett året om och vi hade mellan 25-29 grader på dagarna och sköna ljumma kvällar. Vi har åkt på underbara vägar utmed kusterna längs med Stilla Havet med vackra stränder tätt inpå, genom härliga landskap med kaffe och ananasodlingar, upp på härliga höjder, genom berg och landskap där det grönskade av både regnskog och annan vegetation.

Vi bodde på kända och vackra Waikiki beach i Honolulu som i sig är en jättevacker storstad i storlek med Göteborg med bra infrastruktur, precis som i vilken amerikansk storstad som helst. Det tog bara 5 min att gå från vårt hotell längs Waikiki beach in till city där vi spenderade de flesta kvällarna med bra underhållning på Hard Rock Café. Vi har ätit lite varierat men ändå enkelt och testat på lite lokala rätter som t ex ”Loco Moco”. Denna rätt ska jag laga någon dag så recept kommer inom kort. På Hawaii vimlar det av japanska turister så där finns massor av  japanska restauranger vilket oxå bidragit till lite ny japansk matinspiration. 🙂

Med andra ord, Hawaii är ett fantastiskt resmål som jag varmt rekommenderar trots den långa resan och tidsskillnaden, så mitt tips är att lägga minst 2 veckor här beroende på hur mycket man vill se eller 1 vecka i kombination med t ex Kalifornien vilket vi förmodligen gör nästa gång för att se några av de andra öarna. Här följer bara ett axplock av mina bilder från resan men ni kan läsa och se mer på min resdagbok.

För att se alla mina vackra bilder från Hawaii…besök min gamla blogg här

Så fort jetlagen lagt sig kommer min matlagning igång igen men nya fräscha recept. Tills dess önskar jag er alla en god fortsättning på 2013 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.