Scones med kummin och vallmofrön…

Jag är ingen vidare bagare och det visade sig när jag bakade pizza sist. Degen blev inte så lättarbetad som jag ville och den drog ihop sig så fort jag kavlat ut den. Mer träning på detta känner jag. 🙂 Jag är alltid lika impad över hus pizzabagarna hanterar deras deg och som dom slänger med den ibland. Vad är trixet egentligen? Hur som helst…nåt jag är bra på är att baka scones men vem är inte det då? 🙂 När jag och min bästa vän har våra tjejkvällar som ikväll, så äter vi ofta nybakta scones och dricker te. Ikväll gjorde jag två varianter, halva satsen smaksatte jag med kummin och den andra satsen toppade jag med vallmofrön för omväxlings skull och de blev jättegoda.

 

Ingredienser till 4 kummin-scones och 4 vallmo-scones

 • Sats 1
 • 2 dl mjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/4 tsk salt
 • 1 tsk kumminfrön
 • 50 g smör
 • 3/4 dl mjölk
 • Sats 2
 • 2 dl mjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/4 tsk salt
 • 50 g smör
 • 3/4 dl mjölk
 • 1 ägg till pensling
 • vallmofrön till topping
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2.  Blanda mjöl, bakpulver och salt till respektive deg och smaksätt den ena satsen med kummin. Tillsätt smöret och mixa tills blandningen tills smöret är jämt fördelat. Enklast är att göra degen i en matberedare.
 3. Tillsätt mjölk och arbeta ihop tills degen släpper bunken.
 4. Rulla 8 små fina bullar och pensla 4 av dem med ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min tills dom fått fin färg.

Tags

2 kommentarer

 • Ja, jisses så goda de blev! Luftiga o lätta, inte alls bastanta o tunga som scones brukar vara. Mer som små rosenbröd. Hemligheten?? Kärlek o mycket smör, riktigt smör!! 😉 Våra sconeskvällar är något jag verkligen kan längta till. Mysigt och gott!!
  Tack för ikväll hjärtat.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.