Pasta Carbonara på 15 minuter…

Äntligen är jag igång med min nya blogg och första receptet får bli det lilla enkla. Jag har inte funderat ut hur jag ska få över allt från min gamla blogg men jag får ta det lite successivt. Någonstans måste jag ju börja och ni får ha lite överseende nu i början att inte alla sidor och flikar är klara men det kommer. 🙂 Jag handlade färsk oxkind på citygross idag som i skrivande stund står på spisen och puttrar. Det blir ett långkok på 3 timmar som blir middagen till i morgon kväll då mina föräldrar kommer och stannar över helgen. Ska bli mysigt att få hit dom igen. Innan jag drog igång med långkoket snodde jag ihop en Pasta Carbonara…en av mina favoriter som dessutom går snabbt att laga. Recept på min oxkind kommer i helgen. 🙂 Fler av mina goda pastarecept hittar du här!

Ingredienser till 4 portioner

  • 300 g sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 3 dl grädde
  • salt
  • grov svartpeppar
  • 4 äggulor

Stek fläsk, lök och vitlök. Tillsätt grädden och låt sjuda tills såsen blivit krämig. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente. Barilla är min favorit som en parantes. 🙂 Servera med en äggula som vänds ner i pastan för att få en extra krämig och god konsistens. Klart! 🙂

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.