Krämig pasta med murklor och ryggbiff…
November Rain
Grått och trist ute men mycket tid för att njuta hemma med god mat och bra tv-serier. Och nu när Covid-19 härjar så blir det ännu mer motiverat. 🙂 Jag hoppas dock att detta snart ska gå över så vi kan börja leva normalt och kunna resa igen. Finns ingen som längtar så mycket till USA så som jag gör nu. Nu när jag äntligen tagit mitt MC-kort och kan köra själv när vi är över.
4 kilo hängmörad ryggbiff
Förra veckan kom jag över 4 kr hängmörad ryggbiff till halva priset så i helgen blev det tre olika rätter på ryggbiff. Vi började fredagskvällen med en härlig Bookmaker toast med massor av Umami. På lördagen blev det långkok och en smakrik Sjömansbiff som fick stå och puttra några timmar. Och till veckans matlåda lagade jag denna krämiga pastan med murklor och ryggbiff.
Recept
400 g ryggbiff
- 500 g ryggbiff
- 1 stor gul lök
- 1 solovitlök
- 250g murklor (förvällda och konserverade)
- 2 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1 msk oxfond
- 1 skvätt soja
- 1 dl riven parmesan
- smaka av med salt
Gör så här
- Skär ryggbiffen i 1cm tjocka strimlor. Salta o peppra.
- Skölj svampen noga då murklor ofta är lite sandiga.
- Skär lök och vitlök.
- Stek svampen i smör. Salta o peppra.
- Tillsätt lök o vitlök och fräs tills löken blir blank men utan att få färg
- Tillsätt vinet o koka in till hälften återstår.
- Tillsätt grädde, fond och soja.
- Låt såsen sjuda ca 10 min tills den blivit krämig.
- Medan såsen sjuder, stek köttet hastigt i smör och lägg sedan över köttet på ett fat för att vila.
- Vänd till sist ner riven parmesan och nykokt pasta i såsen.
- Servera direkt.